Kerst in de Oude Toren van Puiflijk. U bent van harte welkom

Rond de Kerst is de Oude Toren van Puiflijk een paar keer open voor bezoek. De kerststal van de voormalige parochie Puiflijk is daar opgebouwd. Kerstbomen, kerstverlichting en kerstmuziek zorgen dan voor een stemmige sfeer. Op Tweede Kerstdag is er zelfs nog wat ‘extra’s’, zoals de mogelijkheid om naar een kerstverhaal te luisteren en om in de tent op de terp elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie, thee, warme chocomel (met slagroom!) of glühwein en wat lekkers erbij.

Tot afgelopen jaar konden ouders met hun kinderen tijdens de Kerst altijd in de Puiflijkse kerk terecht voor het bezoeken van de kerststal. Vaak ook nog in combinatie met het zgn. ‘Kindje wiegen’. Heel beeldend en persoonlijk werd zo kennisgemaakt met de betekenis van het kerstfeest, een feest dat al eeuwenlang een hoogtepunt vormt van het jaar. Van de geboden gelegenheid werd veel gebruik gemaakt en niet alleen door ouders met hun kinderen. Ook opa’s en oma’s liepen met hun kleinkinderen op Tweede Kerstdag er even uit om de kerststal te bezoeken.

Dankzij de inzet van de onlangs gevormde kerststalwerkgroep van Stichting Oude Toren Puiflijk wordt deze traditie voortgezet. Niet meer in het kerkgebouw, want die is verkocht, maar wel in de Puiflijkse Oude Toren.

  • Als eerste zullen de kinderen van basisschool ’t Geerke de stal aandoen tijdens hun jaarlijkse Kerstrondwandeling op donderdag 20 december tussen 17.30 en 19.00 uur.
  • Vervolgens is de toren op Eerste Kerstdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend voor iedereen.
  • Op Tweede Kerstdag staat niet alleen de toren maar ook de tent open voor jong en oud, van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Hiermee wordt een oude traditie voortgezet – maar dan nét iets anders.
U bent van harte welkom.

(Houd deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.)