Zeer geslaagde Kerstdagen in de Oude Toren

De kerstgroep had heel veel werk gemaakt van het overbrengen van de kerststal van de voormalige Johannes de Doperkerk naar de Oude Toren op de terp. Dat werd beloond door de grote belangstelling op beide Kerstdagen. Was het op de eerste Kerstdag onverwacht heel druk, op de tweede Kerstdag was er een mooi gespreide toestroom van belangstellenden zowel uit Puiflijk en Druten-zuid als van mensen die een rondje maakten langs de diverse kerststallen in de regio.

Met naar schatting zo’n 450 bezoekers kunnen we zeggen dat het een zeer geslaagd project is geweest. De fraaie tent (geschonken door de Lion’s Club) zorgde voor een warme ontvangst waar het gezellig toeven was voor of na het bezoek aan de kerststal. De gasten lieten er zich de warme chocolademelk, glühwein of koffie/thee goed smaken, met of zonder versnapering.

De toren was zeer sfeervol ingericht. Extra gezellig was het elke keer weer bij de kerstverhalen van de herders Henk en Luc, de kleinere gasten hingen aan hun lippen. Diverse kinderen vermaakten zich ook in de tent. Door het kleuren van een kerstafbeelding of het opschrijven van een wens, die vervolgens in de kerstboom werd gehangen.

Al met al kijken we terug op twee zeer geslaagde dagen. Voor herhaling vatbaar!

Met grote dank aan:

  • de leden van de kerstgroep voor het opzetten van de kerststal en het fraai versieren van de Oude Toren.
  • alle helpers bij het opzetten, inrichten en weer afbreken van de tent.
  • de bakkers van kerstbrood en cakejes.
  • allen die een gastvrije ontvangst hebben verzorgd.
  • de spontane koffiepauzes die de werkers door buurtbewoners aangeboden kregen.