Er komt duidelijk beweging in: restauratie in gemeentebegroting

Begin oktober hebben we u laten weten, dat er vooruitgang was in het overleg met de gemeente – langzaam maar toch. Ons plan met toren en terp is nooit een struikelblok geweest, want daar was ook de gemeente blij mee. Het enige – nou, ja – waren de centen. Voor het achterstallig onderhoud en voor het beheer in de toekomst.

Natuurlijk moet daar goed over worden nagedacht. Ook moeten allerlei geldpotjes worden gevonden. En rapporten opgesteld natuurlijk. Nou, dat lijkt gelukt. In de gemeentebegroting voor komend jaar is immers een bedrag opgenomen voor restauratie en verbetering.

Maar dan de terp.

Over de uitgangspunten zijn we het al lang eens. Ook over de verantwoordelijkheid voor de speeltoestellen; die blijft bij de gemeente.  Onduidelijk is nog hoe het onderhoud van de terp geregeld en betaald gaat worden. Belangrijk natuurlijk, want de toren kan eigenlijk alleen samen met de terp het hart van Puiflijk zijn.

Vol verwachting en met optimisme zien we de komende weken tegemoet.

Eén ding is nu al vast zeker: Sinterklaas heeft via zijn secretariaat gevraagd of de toren weer als slaapkamer mag dienen. En natuurlijk mag dat. Dus waarschijnlijk zal hij daar op z’n minst een nachtje doorbrengen. En wie weet, een brief achterlaten met goed nieuws voor ons over toren en terp.