De torenuil zal toch weer branden

Waarschijnlijk heeft u ze al gezien, de torenuilen boven in onze toren. Alsof er niets aan de hand is. Maar helaas. Geen optocht, geen carnavalsfeest dit jaar. Wél zal, zoals elk jaar, de torenuil tijdens de (stille) carnavalsdagen branden .

Op Carnavalszaterdag 13 februari zullen Prins Harm en Jeugdprinses Eva om 14.11 uur de Torenuilenvlag hijsen. Ook zal dan de vertrouwde Uil in de oude toren worden ontstoken en gaan waken over ons Uilengat. Uiteraard zal dat dit jaar zonder publiek gebeuren. Het kan jammer genoeg niet anders.

Na de korte, stille plechtigheid geen optocht en geen feest. Wél bezorging van het langverwachte, mooie jubileumboek jubileumboek Van Pöökenaren tot Torenuilen. Zie de website van de Torenuilen voor meer informatie daarover.

En mocht u de Puiflijkse carnavalskrant hebben gemist? Ook daarvoor kunt u op die website terecht.

Ter afsluiting uit die krant, sorry, courant:

Beste carnavalsvrienden, ik hoop van harte dat er in de loop van 2021 weer mogelijkheden zijn om samen carnaval te vieren. Tot die tijd, blijf gezond en laat het carnavalsvlammetje branden.

’n Carnavaleske groet,
Henry van Kessel, voorzitter CV de Torenuilen Puiflijk