Drie berichten in één

Eerste ‘spreekuur’ goed bezocht

Hij was er, de man met technische tips. Gisteren, op het aangekondigde eerste spreekuur bij de Oude Toren. Maar niet alleen hij. Geleidelijk kwamen er vooral belangstellenden binnendruppelen die graag vriend wilden worden. Dat leidde tot allerlei aangename gesprekjes en inspiratie. We zijn benieuwd of er komende week opnieuw zo veel aanloop zal zijn. In elk geval zijn wij er weer op woensdag 30 juni, van 19.00 tot 20.00 uur.

Ere wie ere toekomt

Fijn dat de Maas&Waler op eigen initiatief aandacht heeft geschonken aan onze geslaagde bijeenkomst van afgelopen vrijdag. Het artikel Startfase renovatie Oude Toren Puiflijk gaf een goed overzicht van inhoud en doel van de bijeenkomst op de terp van Puiflijk. Helaas is het de redacteur ontgaan dat de twee mooie cadeaus door twee verschillende personen werden aangeboden. De heer Dirk-Jan Franken bood met een ferme handdruk de papklok aan die nu nog in de andere Puiflijkse toren hangt, nl. in die van de voormalige Johannes de Doper-kerk. Een pracht cadeau waar we heel blij mee zijn. Maar er was, heel verrassend, nog een tweede cadeau. Het werd ons aangeboden door de heer Ton Perlo, namens het parochiebestuur: de grote kroonluchter van de Horssense kerk. Deze gaat straks in bruikleen naar onze toren, mits het bisdom instemt. Daar zal ze een schitterend middelpunt worden.

Nogmaals onze dank aan:

  • dhr. Dirk-Jan Franken voor de papklok!
  • parochiebestuur voor de kroonluchter!

De restauratie moet nog beginnen en nu al twee bijzondere aanbiedingen.

Zondag fietstocht langs middeleeuwse torens

Op zondag 27 juni organiseren wij een fietstocht langs de middeleeuwse torens die oostelijk van Puiflijk liggen. Het is een tocht van 37 kilometer over dijken en langs binnenwegen, door schilderachtige dorpjes als Winssen, Bergharen en Batenburg. Sommige torens zijn opengesteld, zoals die van Afferden en Bergharen, andere zijn alleen aan de buitenkant te bekijken. Onder leiding van Gert-Jan Raats vertrekt er een groep om 11.15 uur. Graag van tevoren aanmelden via info@oudetorenpuiflijk.nl.

Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid op pad. Hiervoor hoeft u zich vooraf niet aan te melden. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u een routebeschrijving bij de Puiflijkse toren ophalen. Voor u vertrekt kunt u nog even een praatje maken en iets drinken.

De tocht start uiteraard vanaf de Oude Toren in Puiflijk. (En niet vanaf de toren in Afferden, zoals deMaas&Waler bij vergissing meldde.) Deelname is gratis.