Allerlei werkzaamheden in en rond de toren

Mogelijk is het u opgevallen: er gebeurt van alles in en rond de toren.

Afgelopen dinsdag hebben we samen met een geotechnisch-deskundige grondboringen uitgevoerd. Op 6 plekken aan de voet van de terp is 3 meter de grond in gegaan om te zien wat er in de ondergrond zit. Er werd gelukkig geen puin aangetroffen maar op een diepte vanaf ongeveer 2 meter geel zand. Dat is gunstig, gezien het plan van de gemeente om de verrotte bielzen aan de zuidwest kant te vervangen door een damwand. Nader onderzoek volgt naar verwachting donderdag 15 december. Dan komt een speciale wagen sonderingsonderzoek uitvoeren.

Ook in de toren wordt gewerkt.

De kerststalwerkgroep is druk bezig om de kerststal op te bouwen. Dat gaat in fases. Eerst moet de toren worden leeggehaald en het benodigde materiaal aangevoerd. Vervolgens wordt er een podium opgebouwd, de sterren en verlichting aangebracht, de stal in elkaar gezet en ingericht. En tot slot wordt het geheel in kerstsfeer gebracht. Zodat alles op tijd klaar is voor het bezoek op Eerste en Tweede Kerstdag.