Tweede Kerstdag veel bezoek in de stal

Het weer zat Eerste Kerstdag niet mee. Door het druilerige weer waren er maar weinig mensen die zich naar buiten waagden. Het was dan ook zeer stil in de stal. Herder Luc mocht niet meer dan een kleine 20 bezoekers verwelkomen.

Heel anders was het op Tweede Kerstdag.

Veel kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s wisten de weg naar de stal te vinden. Daar werden de ruim 80 bezoekers met een kerstlied op de fluit ontvangen door herder Henk. Ook vertelde hij het kerstverhaal, alhoewel… In de loop van de middag was er onder de bezoekers een meisje van een jaar of 9, dat het vertellen wel even kon overnemen van de herder. Spontaan deed zij in geuren-en-kleuren het hele verhaal uit de doeken.

Inmiddels is alles weer opgeruimd. Helaas kon er niet worden gewacht tot na Driekoningen. Misschien komend jaar wel, wie weet, misschien is de toren dan al gerestaureerd.