Open Monumentendag in Oude Toren 10 september


U bent van harte welkom in de Oude Toren tijdens Open Monumentendag 2023!

  • zondag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens uw bezoek kunt u de toren goed bekijken en beklimmen (niet tijdens de lezingen). Ook kunt u informeel in gesprek gaan met de aanwezige bestuursleden over wat er tijdens de restauratie allemaal gaat gebeuren. En ook over hoe de toren met de terp een levend en klinkend monument gaat worden of zou kunnen worden – misschien heeft u hiervoor nog een idee.

Voor de eerste 10 bezoekers ligt er een gratis boekje klaar, waarin alle 26 monumenten staan beschreven die dit jaar in Maas en Waal zijn te bezoeken. Daarin ook een fietsroutekaart en een verklarende woordenlijst. U kunt deze onder aan deze pagina ook downloaden.

>Informatie Oude Toren Puiflijk op landelijke website.

Programma

Lezing
Op drie momenten worden de bezoekers een korte lezing aangeboden:

  • 11.30, 14.30 en 15.30 uur.

Daarin worden de concrete restauratie- en verbeterplannen gepresenteerd én hoe toren en terp een levend monument gaan worden.
Houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen per keer beschikbaar zijn.

Demonstratie

In de loop van de dag (ergens tussen 13.30 en 14.30 uur) zorgt Druturnia voor een demonstratie. Weer een mooi voorbeeld van hoe de terp een plek van ontmoeting kan zijn. (Een paar weken eerder was de terp dé plek voor het concert van Arezzo samen met DCAP.)

Meer open monumenten

Behalve de Oude Toren zijn er nog 25 andere monumenten in Maas en Waal die hun deuren wijd open hebben staan. Wilt u weten welke? Ga dan naar de landelijke website van Open Monumentendag: klik hier.

Opening Open Monumentendag Maas en Waal 2023

Iedereen is welkom bij de officiële opening van Open Monumentendag 2023 in de gemeenten West Maas en Waal en Druten door de heer Willy Brink, wethouder gemeente Druten, in aanwezigheid van zijn West Maas en Waalse collega, mevrouw Marieke van den Boom.

  • Datum en tijd: vrijdagmiddag 8 september om 16.00 uur (tot ongeveer 16.45 uur)
  • Plaats: Boeddhistische Tempel (vml. St. Victorkerk), Koningsstraat 45, Afferden.

Tijdens de inleiding zal worden ingegaan op levend erfgoed, het thema van Open Monumentendag 2023.
Na de opening is er gelegenheid om elkaar bij een drankje informeel te ontmoeten.

Downloads