Jeugdige herders bezoeken de kerststal

Vandaag hebben 4 groepen van basisschool ’t Geerke door storm en regen heen de kerststal bezocht. Daar werden ze opgewacht door herder Luc, die hen meteen als mede-herders aanstelden: elk kind kreeg bij binnenkomst een herdersstaf met lichtje of een schaapje.

En toen vertelden hij over die bijzondere nacht dat het kindje Jezus werd geboren. Over de heldere sterren, over de engelen die zongen over vrede op aarde. Over de schapen die allemaal welkom waren, ook al waren ze oud of misschien wel wat te jong, zwart, wit of grijs. En natuurlijk over die wijze mannen, koningen misschien wel, die van heel ver kwamen. Achter een bijzondere ster aan, die ook hen bracht naar het kindje in de stal.

De kinderen vonden het prachtig.

Morgen volgen er nog 2 groepen en tijdens de kerstdagen kan iedereen komen kijken, tussen 13.00 en 16.00 uur.

(Of er dan de tent zal staan zoals de bedoeling is, is op dit moment onzeker gezien het weer. Houd deze website dus in de gaten.)