Het Heden ontmoet het Verleden: groep 5 op excursie in Oude Toren

Kinderen van groep 5 van Basisschool ‘t Geerke uit Puiflijk hebben donderdagmiddag 25 oktober 2018 een bezoek gebracht aan de Oude Toren. Hierover had Lena, één van de leerlingen uit deze groep, een spreekbeurt gemaakt. In aansluiting daarop heeft de hele groep een bezoek gebracht aan de toren. Daar vertelde een vrijwilliger van Stichting Oude Toren Puiflijk, van alles over het verleden van de toren, de terp en de kerk die daar heeft gestaan. Het ‘hoogtepunt’ was de beklimming van de toren.

Na afloop van het bezoek werd op school nog nagepraat, omdat er nog veel vragen waren.
Al met al veel verwondering en bovendien een leerzame ervaring.

Wellicht volgen er meer scholen, wij zien ze graag komen.

(De foto’s houdt u nog van ons tegoed. We wilden niet langer wachten met dit bericht.)