Puiflijkse Kerststal krijgt onderdak in Oude Toren

Tot afgelopen jaar konden ouders met hun kinderen tijdens de Kerst altijd in de Puiflijkse kerk terecht voor het bezoeken van de kerststal. Vaak ook nog in combinatie met het zgn. ‘Kindje wiegen’: het kerstverhaal verteld en gelijktijdig uitgebeeld door de aanwezige kinderen. Om zo heel beeldend en persoonlijk kennis te maken met de betekenis van het kerstfeest, een feest dat al eeuwenlang een hoogtepunt vormt van het jaar. Van deze mogelijkheid werd veel gebruik gemaakt en niet alleen door ouders met hun kinderen. Ook veel oma’s en opa’s liepen er met hun kleinkinderen op tweede kerstdag even uit, om met hen de kerststal te bezoeken.

Dankzij de inzet van de onlangs gevormde kerststalwerkgroep van stichting Oude Toren Puiflijk wordt deze traditie voortgezet. Niet meer in het kerkgebouw want die is verkocht, maar wel in de Puiflijkse Oude Toren. Daar wordt binnenkort de kerstgroep van de voormalige parochie Puiflijk in een aangepaste omgeving uitgestald en is iedereen van harte welkom.

Als eerste zullen de kinderen van basisschool ’t Geerke de stal aandoen tijdens hun jaarlijkse kerstrondwandeling. Op donderdag 20 december tussen 17.30-19.00 uur volgen zij door Puiflijk een route, waarbij op verschillende plaatsen taferelen van het kerstverhaal te zien en te horen zijn. Verder zal, zoals het er nu voorstaat, de toren met kerststal op Eerste Kerstdag tussen 14 en 16 uur geopend zijn. Ook op Tweede Kerstdag zal de toren voor iedereen geopend zijn en wel tussen 13 en 16 uur. Dan is er ook wat ‘extra’s’, zoals de mogelijkheid om naar een kerstverhaal te luisteren en om in de tent op de terp elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie, warme chocomel (met slagroom!) of glühwein.

Hiermee wordt een oude traditie voortgezet – maar dan nét iets anders. U bent van harte welkom. Houd wel voor het laatste nieuws deze website in de gaten.