Matthäus-Passion op 19 april in Oude Toren

Op Goede Vrijdag, dé dag voor dit prachtige werk van Bach, wordt in de Oude Toren van Puiflijk in besloten kring om 10.00 uur geluisterd naar de Matthäus-Passion. U kunt deel uitmaken van deze luisterkring, maar dan is het wel noodzakelijk dat u zich zo gauw mogelijk aanmeldt via info@oudetorenpuiflijk.nl. Er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar. Vol = vol. Bij overschrijving zal er op 12 april worden geloot.

Het is de bedoeling dat elke luisteraar een eigen stoel of kussen meebrengt, iets te drinken, misschien wat te lezen en eventueel een warme deken.

“Elk jaar luister ik op de morgen van Goede Vrijdag naar een mooie uitvoering van de Matthäus-Passion, de tekst en koffie binnen handbereik. Op zich prima, maar klinkt Bachs meesterwerk niet veel intenser tussen eeuwen oude muren en dan samen met anderen?” mijmert de initiatiefnemer van de luisterkring. “Op een plek waar al in de middeleeuwen het leven en sterven van Jezus werd herdacht?”

Nu is dit mogelijk dankzij Stichting Oude Toren Puiflijk. Voor het eerst sinds honderden jaren, en mogelijk niet voor het laatst.