Open Monumentendag 2019 druk bezocht

Zondag 15 september was de landelijke Open Monumentendag. Vanzelfsprekend was de Oude Toren Puiflijk opengesteld voor het publiek. Dit jaar waren op initiatief van de Stichting Oude Toren Puiflijk twee fietsroutes door Maas en Waal uitgestippeld, die leidden langs de 10 middeleeuwse torens tussen Maas en Waal waarvan er zes open waren.

Al om 10 uur meldden zich in Puiflijk fietsers voor de fietsroute. Zij wilden graag gebruik maken van de kaart en het fraai uitgevoerde bijbehorende informatieboekje. Enthousiast gingen ze op weg genietend van het mooie weer.

In de oude toren werd twee keer een kort programma uitgevoerd. Een miniconcertje werd verzorgd door Willy Jeurissen, die vrolijke deuntjes ten gehore bracht op haar klarinet. Ton van Hulst, auteur van De Queeste van Puiflijk, verzorgde een buitengewoon interessante lezing waarin hij enkele achtergronden van de oude toren belichtte en vertelde over de relatie van zijn boek met Puiflijk. Twee keer was de oude toren propvol en beide keren kon men tijdens de lezing een speld horen vallen.

Tussen de activiteiten in de toren meldden zich steeds bezoekers, die graag gebruik maakten van de mogelijkheid de toren te beklimmen. Zij werden getrakteerd op een prachtig uitzicht over de omgeving en lieten zich na de inspannende beklimming de koffie met heerlijk gebak prima smaken.

Het was zondag heerlijk toeven in, op en bij de oude toren. Velen koesterden het heerlijke zonnetje op de terp, die er prima bijlag na de maai- en snoeibeurt verzorgd door de gemeente eerder in de week. In totaal konden we ruim 150 bezoekers verwelkomen.

De Stichting Oude Toren Puiflijk wil allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze dag nogmaals hartelijk danken, met name:

  • de collega’s van de zes oude torens langs de fietsroute,
  • de gemeente Druten voor het maai- en snoeiwerk,
  • de bakkers voor het gebak,
  • Willy en Ton voor hun geweldige bijdrage,
  • en natuurlijke alle bezoekers.