Canon van Puiflijk

Waarschijnlijk heeft u het al in de Dorpskrant gelezen: de Canon van Puiflijk is gereed. Met dank aan Cor van den Heuvel. Op basis van zijn boek Mensen op de Hucht. Een geschiedenis van Puiflijk is door hem op ons verzoek de canon samengesteld. Zij bestaat, net als bijvoorbeeld de Nederlandse canon, uit vijftig ‘vensters’. Elk geeft zicht op het reilen en zeilen van Puiflijk. Én daarmee ook op dat van Druten-Zuid – zoals u door één van de vensters duidelijk kunt zien.

Uniek aan de Canon van Puiflijk is dat u via deze website per venster veel meer informatie kunt vinden. Elk venster wordt hier uitgebreid nader besproken, geïllustreerd én verder in haar tijd geplaatst. Vanaf zaterdag worden er elke dag 5 vensters geopend, net zo lang tot ze allemaal open zijn.

Eigenlijk hadden we de Canon van Puiflijk tijdens een speciale bijeenkomst ten doop willen houden, maar corona heeft daar een stokje voor gestoken. Daarom hebben we er voor gekozen om deze vanaf zaterdag beschikbaar te stellen. Het eerst aan iedereen die Vriend(in) van Oude Toren Puiflijk wordt.

Meer weten over hoe u ons kunt steunen?
Als vriend of donateur bijvoorbeeld?
>klik hier