Startactiviteiten prima verlopen. Een terugblik in woord en beeld.

Een terugblik in woord en beeld

Vrijdagavond

De start afgelopen vrijdagavond (18 juni) was zonder meer geslaagd – we lieten het u eerder al weten. Storm en regen bleven uit, de temperatuur was aangenaam, de sfeer ontspannen en gezellig. Na een toespraakje van onze voorzitter werd het convenant ondertekend door burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld. Zij vertelde blij te zijn met het initiatief. Puiflijk en de gemeente verdienen een dergelijk levend monument op deze mooie plek. Aansluitend luidde wethouder De Wildt de bel om de toren letterlijk in de schijnwerper te zetten. En niet alleen deze avond, maar alle avonden gedurende de komende twee weken. Om iedereen er aan te herinneren: Steun Oude Toren Puiflijk. Net zoals de spandoeken dat doen.

Niet alleen burgemeester en wethouder waren enthousiast over het initiatief. Ook de eigenaar van de andere toren in het dorp, de heer Dirk-Jan Franken. Met een coronaproof handdruk schonk hij de stichting de oude papklok. En daar bleef het niet bij. Namens het parochiebestuur, eigenaar van de terp, meldde de heer Ton Perlo dat de stichting een bijzondere bruikleen tegemoet mag zien. Als het bisdom ermee instemt, verhuist straks de grote kroonluchter van de Horssense kerk naar de oude toren.

Als afronding werd de Canon van Puiflijk gepresenteerd. Met grote dank aan Cor van den Heuvel, die er helaas niet bij kon zijn. De canon bestaat uit een boekje én per venster veel extra informatie via onze website. Alles gebaseerd op Mensen op de Hucht. Een geschiedenis van Puiflijk, het boek van Cor uit 2008.

Het geheel werd enthousiast met tromgeroffel en blaasmuziek ondersteund door een vijftal leden van muziekvereniging Arezzo uit Puiflijk. Zo werd het formele deel van de avond van een extra feestelijk tintje voorzien.

En dan waren er natuurlijk nog dankwoorden. Voor Arezzo, voor de gemeente, voor het parochiebestuur, voor de heer Franken en voor Cor van den Heuvel.

Een ondertekend convenant, de donateursactie gestart, twee toepasselijke cadeaus: redenen genoeg om het glas te heffen. Daarmee ging het officiële gedeelte over in een gezellige afronding.

Een dag later: rondgang met stoomtractor om te flyeren.Zaterdag

De dag erna, zaterdag 19 juni, is het bestuur al flyerend door Puiflijk getrokken. Met een stoomtractor van Stoomgemaal De Tuut en aanhangwagen met daarop het spandoek Steun Oude Toren Puiflijk. Overal waar de stoomfluit te horen was, kwamen de mensen spontaan hun huizen uit. Zodoende trok onze wervingsactie veel aandacht. Hopelijk vertaalt zich dat ook in een groot aantal vrienden, vriendinnen en donateurs.

Niet alle huizen konden tijdens de tocht worden aangedaan. Maar geen nood, de komende dagen zal de flyer verder worden verspreid. En mocht u daarop niet willen wachten: u kunt deze hieronder downloaden.De startactiviteiten zijn mede mogelijk gemaakt door:
(klik op het logo voor de website)