Familie Van Hulst op bezoek

Op de laatste zaterdag van oktober hadden we bezoek van de familie Van Hulst. Zij maakten een rondgang door Puiflijk ter nagedachtenis aan tante Dina en tante Riek. Daarbij kon aan de Oude Toren natuurlijk niet voorbij worden gegaan en dus beklom het hele gezelschap de terp.

Daar werden ze door ons ontvangen en kregen ze op hun verzoek een stukje geschiedenis gepresenteerd over de bijzondere plek waar ze waren. Niet alles kon daarbij aan de orde komen, maar het was ruim voldoende om het belang van toren en terp enthousiast te delen. Bovendien hadden de bezoekers vanaf deze plek direct zicht op het ouderlijk huis van de familie.

Ter afronding van hun bezoek werd een gedicht voorgelezen door iemand van de familie. Ook werd een mand met viooltjes aan de voet van de toren geplaatst. Daarin ook tulpenbollen die in het voorjaar vol tot leven zullen komen.

Lente

Jullie zijn er niet
als straks de lente komt


geen lente meer met jullie

toch hebben we bollen gepoot
als een teken van een nieuw begin


een teken van vreugde
dat wij jullie hebben gekend.