Programma Open Monumentendag zondag 11 september 2022

Oude Toren Puiflijk is één van de 30 locaties die tijdens Open Monumentendag 2022 bezocht kan worden en wel op zondag 11 september bezocht kan worden. Er wordt zelfs een speciaal programma aangeboden:

  • Hele dag: ontmoeting met koffie, thee, limonade en kennismaking met de plannen.
  • 10.00 uur: Opening door de voorzitter, Thijs van den Hark.
  • 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur: Praatje-met-een-plaatje door de secretaris, Bert Beuving.
    (Houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen per keer beschikbaar zijn.)

Oude Toren Puiflijk door de eeuwen heen
over hoe duurzaam hij al die tijd is gebleken

De Oude Toren is al eeuwenlang een baken in Puiflijk en de regio. Hij heeft al heel wat lief en leed gekend; telkens bleek hij over een duurzaam karakter te beschikken. In een praatje-met-een-plaatje van ongeveer een half uur passeren de hoogtepunten en het verval de revue. Ook wordt stilgestaan bij hoe de Oude Toren telkens weer een eigen rol kreeg. Als extraatje worden enkele bijzondere gebeurtenissen onthuld en krijgt de toren zijn aanbouw weer terug.

  • 11.30, 13.30 en 15.30 uur: Torenbeklimming.
  • 17.00 uur: Sluiting.

Eén gezamenlijk aanbod

Zoals eerder gemeld: voor de gemeente Druten en de gemeente West Maas en Waal is er dit jaar voor het eerst één gezamenlijk aanbod. Zaterdag 10 en zondag 11 september zijn tussen 10.00 en 17.00 uur 30 monumenten te bezoeken, dankzij de enthousiaste medewerking van hun eigenaren of beheerders. Daarbij moet er wel rekening mee worden gehouden, dat niet elke locatie op beide dagen is geopend; ook de openingstijden kunnen verschillend zijn.

Mocht er iets veranderen (openingstijden, evt. specifiek aanbod) dan houden we u op de hoogte via de website openmonumentendag.nl en de websites van de beide initiatiefnemers (museumtweestromenland.nl of oudetorenpuiflijk.nl).

>>> Zie ook Open Monumentendag in gemeente Druten & West Maas en Waal op deze website.

Op elke locatie ligt voor iedere bezoeker een gratis boekje klaar, waarin alle deelnemende monumenten staan beschreven. Daarin is ook een fietsroute met de diverse locaties opgenomen. U kunt deze hieronder ook downloaden.