Voor de veiligheid van iedereen

De gemeente heeft de trappen naar de terp en toren aan de west- en noordzijde afgesloten. Uit veiligheidsoverwegingen. Gelukkig maar, want ze zijn veel te gevaarlijk. Waarschijnlijk heeft u het al wel eens gemerkt. Ze zijn heel glad en ongelijk, een val is gauw gemaakt.

Hopelijk gaat het niet al te lang meer duren voordat er een permanente oplossing komt.

Als het aan ons ligt, zal de trap aan de noordzijde (richting Torensingel) helemaal verdwijnen en de trap aan de westkant door een nieuwe worden vervangen. De trap aan de Koningsweg, zo is de bedoeling, zal helemaal worden vernieuwd en de hoofdtoegang tot de terp worden. Daarnaast zal er een speciale toegang komen voor mensen die slecht ter been zijn.

Maar voordat het zover is:

Laten we er met elkaar voor zorgen dat de hekken worden gerespecteerd. Ze staan er immers om ongelukken te voorkomen!