In memoriam Rina van der Zandt-Tijnagel

Vrijdag 19 mei is mevrouw Rina van der Zandt overleden. Zij was de weduwe van de heer Harrie van der Zandt. Tot hun verhuizing naar Druten woonden zij in de boerderij aan de Van Mekerenstraat in Puiflijk.

Het idee om van de Puiflijkse Oude Toren en terp een levend en klinkend monument te maken, een prachtplek voor ontmoeting, sprak haar heel erg aan. Bovendien zou haar én Harrie’s Puiflijk ermee worden verrijkt. Want hun hart lag toch vooral in Puiflijk, ondanks hun verhuizing naar Druten. Hun geboortegrond bleef trekken.

Voor Rina waren er dus voldoende redenen om, mede in de geest van Harrie, al in een vroeg stadium, begin 2020, een vorstelijke schenking te doen aan Stichting Oude Toren. Een complete, overdonderende verrassing voor de bestuursleden. Een groots gebaar, een geweldige stimulans.

Jammer dat Rina het eindresultaat niet heeft mogen beleven; we hadden het zo gehoopt. Onze dank zullen we later op een waardige wijze tot uitdrukking brengen, in samenspraak met de familie.

De familie heeft Rina in liefde losgelaten; wij zullen haar en Harrie met grote waardering herdenken.