Het was druk gisteren bij de Oude Toren: eerst Omroep Gelderland, daarna nieuwe burgemeester

Het was druk gisteren bij de Oude Toren.

Omroep Gelderland

Rond de klok van negen uur was Rob, programmamaker van Omroep Gelderlander, al present. Hij kwam voor een interview met wethouder Gérard de Wildt en één van de bestuursleden. En vooral voor sfeervolle opnamen van de toren. Dat kostte nog al wat tijd, omdat hij oog had voor détail. Bovendien wil hij de kijker straks vooral een gevoel bij de toren geven.

Wanneer de gemonteerde opname zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte.

Nieuwe burgemeester

Op een wel heel bijzondere manier arriveerde onze nieuwe burgemeester, Sigrid Sengers, tegen het middaguur bij de Oude Toren. Als onderdeel van haar kennismakingsrondgang door Puiflijk. Omdat er al veel bezoekjes aan waren vooraf gegaan en er nog een enkele volgden, werd het een korte kennismaking. Met name de restauratieplannen zijn aan de orde geweest.

Afgerond werd met een uitnodiging voor een volgend bezoek. Om meer te horen en te zien over de cultuurhistorische waarde van dit wel heel bijzondere monument in haar gemeente.