Van Erp
Van oorsprong afkomstig uit het Brabantse Erp, komen we ze in de streek vanaf 1436 tegen. En als Berthold van Erp in 1463 is getrouwd met Arenda van Mekeren zet de familie Van Erp voet op de Puiflijkse Hucht. Veel later, in 1540, trouwt opnieuw een Van Mekeren, een dochter van Jan, met Willem van Erp uit Overasselt. Een derde Willem in de stamboom bezit in 1618 de ‘Scharrenberg’ en vijf jaar later koopt hij ‘Opte Holt’ van Willem Van Bommel. Deze derde Willem van Erp hoort jaren tot de ridderschap van Maas en Waal. Na het overlijden van zijn eerste vrouw Johanna van Plaes, trouwt hij met Gijsberta van Neukirchen genoemd Nijvenheim. Hij sterft rond 1650. Zijn weduwe Gijsberta verdeelt in 1662 haar bezittingen en die van haar man onder de kinderen.
Zoon Balthazar had de ‘Schorrenberg’ al en houdt die, bovendien krijgt hij ‘Opte Holt’ erbij . Omdat hij getrouwd is met Gertrude van Bommel, erft hij ook nog ‘De Croeneberg’ bij Maasbommel. Van 1674 tot 1688 is hij stadhouder van het kwartier van Nijmegen. Hij sterft twee jaar later op zijn hoeve ‘Opte Holt’. Zijn laatste rustplaats vindt hij in het familiegraf in de kerk van Puiflijk.
Broer Dirk wordt de nieuwe heer op de ‘Schorrenburg’, samen met zijn echtgenote Adelaide van Rees heeft hij drie dochters.
Een derde broer, naast Balthazar en Dirk is een Willem, de vierde in de stamboom. Hij heeft een talrijke kinderschaar. De zonen Willem, Balthazar, Jan-Frans en DiederikArnold waren allen heren op de ‘Scharenburg’ en het ‘Holt’. Als DiederikArnold in 1716 doodgaat, wordt broer Balthazar, voluit Balthazar-Assueer, de baas op het ‘Holt’. Zijn huwelijk met Antoinetta Maria Elisabeth van Voorst van Schadewijk was ook vruchtbaar. Twee zonen, Willem-Assueer en Balthazar, verkopen in 1742 het ‘Holt’ aan Frans van der Linden, de burgemeester van Nijmegen. Daarmee verdwijnen de Van Erps weer van het Puiflijkse toneel.4