Ook geroepen

Links Zuster Albertina (Dien) van Hulst, als jonge missiezuster. Rechts Zuster Canisia (Mien) van Hulst.

Mien en Dien van Hulst, beiden opgeleid tot onderwijzeres gaan als witte zusters naar Afrika.

Mien is geboren op 23 september 1898 in Puiflijk. In 1932 wordt ze geprofest. Daarna ging ze als zuster Canisia naar Tanzania waar ze zevenendertig jaar lang voor de mensen heeft gewerkt. Ze sterft 10 augustus 1968 in Sterksel.13

Haar zus Dien is twaalf jaar jonger. Ze wordt op 27 april 1910 geboren en treedt in 1936 in bij dezelfde missiezusters van O.L. Vrouw van Afrika, de witte zusters. Ook zuster Albertina onderwijst de jeugd van Afrika, maar dan in Zambia. Vooral de toekomst van de jonge vrouwen gaat haar ter harte. Vele vrouwen gaan verder in de geest van ‘Moeder Eustochium’ zoals ze in Zambia heet. In 1981 gaat ze met pensioen, moe van alle tropenjaren. Op 16 februari 1984 overlijdt ze in Den Bosch.

Ook Arnolda van den Boogaard wordt non. Theodora Bouwman treedt in bij de Birgitanessen in Uden. De zus van pater Van de Graaf wordt een Dominicanes van Voorschoten.

Broeder Van de Geijn, Franciscaan, bij zijn familie .

Dan is er nog een broeder Van de Geijn en een broeder Van Leeuwen. Waarschijnlijk zijn er nog meer jonge mannen en vrouwen in alle bescheidenheid in het klooster gegaan. In de jaren ’60 en ’70 is er een aantal uitgetreden. Dan is het Rijke Roomse Leven voorbij.