We hadden vandaag de Gemeenteraad op bezoek

Een gemeente die haar verleden vergeet, heeft geen toekomst.
(Churchill)

Jaarlijks, zo bleek, heeft de gemeenteraad een uitje. Voor dit jaar stond als eerste een bezoek aan onze toren en terp op het programma. U begrijpt, daar waren we zeer vereerd mee.

Per fiets vertrokken de dames en heren vanaf het gemeentehuis, inclusief de burgemeester, de wethouders, de dames van de griffie en onze nieuwe gemeentesecretaris. Tegen half 11 fietsten ze de Koningsweg op en werden op de terp welkom geheten door onze voorzitter. Vervolgens werden door de secretaris de bijzonderheden uit de doeken gedaan van de bijzondere plek waarop ze letterlijk zaten. En natuurlijk die van de toren, één van de twee middeleeuwse rijksmonumenten die onze gemeente rijk is. Van de 46 rijksmonumenten binnen onze gemeente. Ook onze plannen passeerden de revue. Een uitgebreider verhaal is schriftelijk aangeboden. (Belangstelling? klik hier.)

Direct daarna gaven de aanwezige bestuursleden en de architect informeel allerlei aanvullingen en toelichtingen. Tijdens een wandelingetje over en rond de terp en tijdens de beklimming van de toren.

Op initiatief van de burgemeester werd als afsluiting een groepsfoto bij onze toren gemaakt. Ook van het gezamenlijke sprongetje in de lucht – waarschijnlijk losgemaakt door het enthousiasme over ons project. Deze foto’s houdt u nog tegoed.

Nu alvast een paar impressie-foto’s.