Waarschuwing: gevaar bij Oude Toren

Blijf uit de buurt van de Oude Toren! Gevaar van vallende stenen.

Door de storm zijn er al een paar stenen naar beneden gekomen. Waarschijnlijk zijn deze afkomstig van de traptoren. Een attente buurman maakte ons hierop attent.

Dit bericht is om u te waarschuwen. En ook om u vriendelijk, dringend te verzoeken: blijf uit de buurt van de toren. Hoort, zegt het voort!

Provisorisch hebben we een ‘afzetting’ aangebracht door middel van een touw met rood-witte lintjes. Ook hebben we de gemeente, eigenaar van de toren, gewezen op deze gevaarlijke situatie. Waarschijnlijk zal zij binnenkort een wat betere afzetting aanbrengen.

Wat de storm nu wel heel erg duidelijk maakt, is de noodzaak van een grote restauratie. Zoals u weet is deze in voorbereiding, maar heeft helaas nu al vertraging opgelopen. (lees meer). De verwachting is dat eind 2022 / begin 2023 begonnen kan worden. Uiteraard houden we  u van de voortgang op de hoogte.