Noodherstel – gevaar geweken

Letterlijk groots is het dreigende gevaar afgewend. Dankzij werkzaamheden die 3 maart op grote hoogte zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente. De nog loszittende stenen op de traptoren zijn verwijderd, zodat deze niet alsnog naar beneden gaan vallen. Het gevaar is dus geweken.

Inmiddels heeft de gemeente de waarschuwingshekken verwijderd.
Wij gaan ervan uit dat er weer veilig rond de toren gewandeld kan worden. Houd wel de trappen goed in de gaten, zeker die met de houten bielzen! Deze zijn spekglad als ze nat zijn.

Er is voor ons nu wel een probleem ontstaan.

Wat doen we met het gat dat is ontstaan? Tijdelijk afdichten om verval te voorkomen? De restauratie misschien naar voren halen? Maar wat doen we dan met het noodzakelijke fauna-onderzoek? En wat met de extra kosten? Biedt een mogelijke stormverzekering soelaas?

We gaan hierover binnenkort met de gemeente in gesprek.